POH GGZ

Per 1 juli 2014 is in onze praktijk een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam. 

De POH-GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijk werk. Zij werkt samen met de huisarts bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. 

Door de kennis van en ervaring op het terrein van psychische en (psycho)sociale klachten kan de POH-GGZ met u een goede inventarisatie van uw klachten en problemen maken. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden.

U kunt via de assistente zelf een afspraak maken bij de POH GGZ. Ook kunt u een afspraak bij haar krijgen na een (telefonisch) consult met uw huisarts.

Aan de gesprekken met de POH-GGZ zijn voor u geen kosten verbonden. Wel hanteren wij met ingang van 1 juni 2017 een "no-show" tarief bij de POH-GGZ. 

Bent u verhinderd?

Het aantal patiënten dat een afspraak wil maken bij de POH-GGZ neemt toe. Het is daarom erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd de afspraak afzeggen als u niet kunt komen betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk worden gehouden. 

Indien u verhinderd bent, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. Indien de afspraak niet 24 uur van tevoren door u is afgezegd worden de kosten voor dit consult bij u in rekening gebracht. Bij een afspraak voor de praktijkondersteuner wordt een tarief van 18 euro in rekening gebracht. U wordt verzocht dit af te rekenen aan de balie bij een eerstvolgend bezoek aan de huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.